Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] sportowy który będzie pilnował twoje wyniki jak i Ciebie, bo to indywidualna sprawa. Z pewnościąnie możesz szaleć z cukrami prostymi, białko na poziomie 1,5grama na kg masy, produkty o niskim IG. Trening, to zależy od stażu, polecam FBW na początek, ale tak jak mówie, skonsultuj to z lekarzem specjalistą, bo to bardzo indywidualna sprawa.
Jojo to jojo, czynnik bardziej psychiczny. Osobiście od jakiegoś czasu własnie jak robie jak napisałem, 1000-1400kcal. +Spalacz Cleanburexin do tego HIIT i Siłka na zmianę. Dodam że produkty o niskim IG. Sęk w tym że strasznie nie chce mi się jeść, sniadanie muszę na siłę. Zależy mi na spaleniu resztek tłuszczu, ma ktoś jakieś sposoby? Może efka?
ciezko powiedziec bo przy 3 g wegli mozesz jesc 1 g tłuszczu lub 3 g tluszczu na kg masy wiec wiesz po co ci az 5 - 6 g wegli na masie, ja jem 4 i ładnie masa mi idzie, jem produkty o niskim IG i nie obrastam ostro w tłuszcz chcoazi tez mam tendencje do tycia i to duze
[...] nie przkroczyc 20g W ? Miód rozumiem ze moge do sniadania w sobote (2 dzien ladowania) (Fruktoza) ? Mowisz bialko zwierzece. czyli w tym układzie bede kopot, bo wszystki produkty o niskim IG maja sporo nawet biała. Jajka dam do ciasta, reszta bialka z roślin. Nawet makaron pełnoziarnisty ma sporo białka. Boje sie bedzie sytuacja ze bialka [...]
[...] Czy sam do tego doprowadziłeś? czy może coś poważniejszego. Ja bym raczej odradzał takie radykalne przejście od Macdonalda i telewizji na CKD. Lepiej zbilansowana dieta(produkty o niskim IG, zdrowe tłuszcze). Policz zapotrzebowanie, odejmuj kalorie nie wiecej jak 250 kcal. Powoli osiągniesz sukces, ale będzie to długotrwały efekt. Jak juz [...]
[...] Bialek Tluszczy Weglowodanow (BTW ) Proponuje: 1g tluszczy na kg masy ciala 1,5-2,2g bialek na kg masy ciala reszta z weglowodanow Zródla BTW: źródła węglowodanów to : produkty o niskim ig , kasza gryczana , ryz brązowy, płatki owsiane górskie, warzywa, świeże owoce (ale najlepiej się ograniczyć do 1-2 dziennie),chleb razowy lub [...]
Zawsze lepiej jest wybierac produkty o niskim ig ale miedzy ryzem brazowym a makaronem razowym nie ma tak duzej rozicy w indeksie glikemicznym, wiec jedz to, na co masz ochote
Witam, przeczytałem początkowy artykuł i mam pytanie o produkty, jakie należy jeść przy treningu stricte siłowym. Wiem że najważniejsze jest stałe- najlepiej co 3 godziny dostarczanie węgli złożonych czy o niskim IG- ryżu (jem brązowy), kaszy, płatków owsianych, chleba pełnoziarnistego, a także mięs - kurczaka i wołowiny (kolega który zdał [...]
[...] trzeba tylko, zeby przed i po treningu dawac bialko i duze ilosci ww (a unikac tluszczu). 4. sciagnij http://darkthorn.republika.pl/dp.htm i uloz posilki. 5. wybieraj produkty wartosciowe tzn. jaja, ryby, kurczak, wolowina, kasze, ryz, makaron, oliwa z oliwek, olej lniany, orzechy, warzywa. najlepiej wybierac produkty maloprzetworzone o [...]
[...] to dieta low-carb, to oczywiste. Ale low-carb nie oznacza zero węgli. Na pewno oznacza zero węgli prostych. Więc jeśli chodzi o węglowodany to należy spożywać li tylko złożone o niskim IG, czyli produkty jak najmniej przetworzone. Chleb z mąki razowej, czy to pszennej, żytniej, czy orkiszowej, wysokie typy (1800-2000) jest jak najbardziej dobry.
tak wiem, że podnosi, ale nie tak bardzo i nie powoduje późniejszego spadku tak jak np. glukoza, czy syrop glu-fru itd. ja w insulinooporności muszę jeść produkty o niskim indeksie glikemicznym i unikać przede wszystkim glukozy, syropu fruktozowo-glukozowego, pszenicy i wszystkiego co ma wysoki IG. Nie wiedziałam natomiast jak jest w przypadku [...]
Dobrze jest. Amyloza właśnie dzięki swojej budowie trawi się wolno. Enzymy mają do niej mniejszy dostęp niż do amylopektyny, która jest rozgałęziona. Produkty bogate w skrobię o niskim IG, zawdzięczają je między innymi większej zawartości amylozy.
[...] w nie których sytuacjach, zawierające małą ilość węglowodanów i pełne złego jakościowego tłuszczu takiego jak z mięsa, masła*. Jeśli wybierasz zdrowe nisko glikemiczne produkty - przynajmniej jeden w każdym posiłku który spożywasz - masz szansę nie tylko kontrolować poziom glukozy we krwi na całej skali, ale odpowiednio zbilansować posiłek [...]
[...] wiadomości z Harwardzkiej szkoły o Publicznym Zdrowiu wskazują na to, że ryzyko zachorowania na cukrzycę typu 2 i chorobę wieńcową serca jest ściśle powiązania z tym, jakie produkty weglowodanowe znajdują się w naszej diecie. W 1999, Światowa organizacja Zdrowia (World Health Organisation-WHO) i Organizacja rolnictwa i jedzenia (Food and [...]
[...] (czyli przebycie jakiegoś dystansu) w jak najkrótszym czasie. Takie coś lepie odzwierciedlało by warunki np. sportów wyścigowych. Należy też pamiętać, że spożyto określone produkty - suszone morele w teście LGI, oraz chleb i dżem truskawkowy w teście HGI. Ponadto w posiłkach przed treningowych brakowało prawdziwych źródeł białka i węgli. A jak [...]
[...] że po spożyciu 50 gram danego produktu, poziom glukozy wzrośnie o 70 procent, tak jak po spożyciu 50 gram czystej glukozy. Używając indeksu i porównując z nim wybrane produkty można zatem rozwiązać problem użyteczności posiłków w stosunku do wysiłku fizycznego. W skrócie indeks glikemiczny pozwala na prawidłowe spożywanie bogatych w [...]
[...] dla siebie jedz wegle - ale o niskim IG! jesli jesz z wysokim IG nie lacz z fatem ************ moze sie ten fragment przyda: 'Organizm osoby, która od czasu do czasu spozywa produkty o wysokim indeksie glikemicznym, wydziela insuline, aby obnizyc poziom glukozy we krwi. Jesli jednak ktos regularnie przyjmuje takie pokarmy, moze wytworzyc [...]
[...] glikemicznym pokarmów. Indeks insulinowy to kolejny parametr, który w moim przekonaniu jest czynnikiem istotniejszym niż 2 w/w. O tyle jest to zagadnienie ciekawe, że czesto produkty o niskim indeksie glikemicznym - dają sporą odpowiedz insulinową, np mięso, wiele produktów białkowych. Nie sposob jednak zgodzic się z sugestią Luccaci'a, (na [...]
samo ig nie zawsze mowi wszystko o danym produkkcie przydatne tez jest to Produkty z wysokim ŁG prawie zawsze mają wysoki IG, ale produkty ze średnim bądź niskim ŁG mogą mieć od niskiego do wysokiego IG. ale nie zawsze wysoki IG jest skorygowne z takim samym wyrzutem insuliny np. jedzac 100g arbuza ktory ma Ig ~75 i 100g ryzu - ktory ma ig tez [...]
[...] gdyż są to węglowodany mocno przetworzone, które zawierają masę chemicznych dodatków i 'śmieci' by oszukać nasze zmysły i lepiej nam smakowało. Nie dziwne więc, że przecież produkty naturalnego pochodzenia mają zazwyczaj nie miły smak, szybko się psuję, co nie? Więc do Was wybór należy albo jecie to co sztuczne albo skupiacie się na diecie i [...]